2014. január 12., vasárnap

"Jobb valamit nem tökéletesen megtenni, mint a semmit tökéletesen." - Robert Schuller

Annyi rengetegszer hallom, hogy "nem tudom megcsinálni", "nem vagyok rá képes", "feladom". De miért? Jobb lesz azzal, ha inkább elmenekülsz a dolgok elől, mintsem, hogy szembenézzél velük? Mikor képes vagy rá? És te is tudod, hogy meg tudod csinálni, csak egy kicsit össze kéne szedni magad. Tenni azért, amit el akarsz érni, és hinni benne. Elhinni, hogy meg tudod csinálni, mert ugyan annyit érsz, mint bármelyik másik ember a világon? Elhiszem, könnyebb befordulni, magadba roskadni, és várni. Feladni, sírni. De attól nem lesz jobb. Attól semmi sem lesz jobb, ha nem állsz fel, és csinálod tovább. Mindenki életében vannak hullámvölgyek, de gondolj bele, mi lenne most, ha mindenki feladná akkor, amikor az első akadálynak ütközik?
Állj fel szépen, és mutasd meg mindenkinek! Mutasd meg mindenkinek, mikre vagy képes, hogy milyen erős vagy! Ne hagyd, hogy bárki megmondja mit csinálj. A döntéseidet egyedül kell meghoznod, hiszen más nem vállalhat értük felelősséget. És nem mutogathatsz rá, rá vagy rá. Nem. A te életed, a te döntéseid. Ha valamit elrontasz, neked kell helyrehozni, ha valami nem sikerül, neked kell tovább próbálkoznod. De hidd el! Meg tudod csinálni! Képes vagy rá, és soha sem kell feladnod.
Tudod, miért tesszük, amit teszünk? Mi az, amiért megéri? Imádnod kell. Imádnod kell amit csinálsz, és ennek kell lennie annak, ami megéri. Akarnod kell! Énekelni akkor is, ha csak egy jelentéktelen raktárba hívnak fellépni. Énekelned kell bárkinek, saját magadnak is. Csinálnod kell érted? Mert ez az, ami a te dolgod, ez az, amivel foglalkoznod kell. Csak állj ki, meg tudod szerezni amit akarsz. Muszáj. Késznek kell lenned, hogy megkíséreld. Késznek kell lenned, hogy elbukj, mielőtt sikerrel jársz.Csak te vagy, rajtad múlik. Senki sem fogja eléd tenni; Tessék itt a nagy álmod. Nem, ez nehéz. Igen, nehéz, Igen, bonyolult. Így van, de ezért éri meg.

Ébresztő! Küzdj! Akard! Tedd meg! Képes vagy rá!

                                                                                                             -B

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése